Aloittaminen

Miten aloittaa?

Tule paikallisiin treeneihin kokeilemaan ja tutustumaan lajiin. Et tarvitse mitään muuta kuin liikuntaan sopivat vaatteet ja avointa mieltä. Myöhemmin treenien jatkuessa ajankohtaiseksi tulee hankkia oma treenikeppi.

Jos omalla alueellasi ei ole treenejä, voit kasata oman porukan kokoon ja aloittaa treenaamisen kavereiden kanssa. Perusasiat voi käydä opettelemassa treenileirillä, jossa myös oppii paljon harjoitteita joilla treenata omissa treeneissänsä. Lisäksi voi kysyä, jos joku kokeneempi matsaaja pystyy käymään alueellasi pitämässä treenipäivän, jonka aikana oppii perusasiat.

Kuva: Jukka-Pekka ToivonenKuva: Jukka-Pekka Toivonen

Haarniskassa otteleminen vaatii vähintään 16-vuoden iän, mutta tekniikkaa voi treenata jo nuoremmin. Laji ei vaadi alussa suurta fyysistä kuntoa, vaan kunto nousee treenatessa.
Koska lajissa lyödään kovaa, on ottelijoilla oltava tietyt alueet suojattuna joko haarniskalla taikka vaatteiden alle piillotetuilla moderneilla suojilla. Pakollisten suojien lisäksi saa ja on suositeltavaa käyttää lisäsuojia, näiden avulla voi suojautua niin ettei lyönnit satu pahasti.

IMG_1167 copy

Ensimmäisiksi omiksi varusteiksi kannattaa hankkia keppi ja kilpi. Näiden kustannukset ovat noin parikymmentä euroa tai vähän päälle. Haarniskan ja suojat ottelua varten maksaa 200e eurosta ylöspäin uutena, käytettynä haarniskan voi ostaa tuotakin halvemmalla.
Lajitreenit eivät normaalisti maksa kevät-syksy aikana, kun treenit pidetään ulkona. Sisätreeneissä talven aikana voi olla paikkakuntakohtaisesti pieni maksu, jolla katetaan treenitilojen vuokra.

Apua aloittelijoille, niinkuin myös jo kokeneille harrastajille, saa kysymällä foorumeilta:

http://scafightingfinland.com/forums/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *