Turnaukset

Vaikka SCA Fightingiin kuuluu myös sodat ja meleetaistelut, niin turnajaiset ovat hyvin yleisiä tapahtumissa. Tälle sivulle on koottuna tuloksia erilaisista turnajaisista sekä niiden sääntöjä.

Aarnimetsä cup

Seuraava Aarnimetsä cupin osakilpailu 29.3. Hämeenlinnassa.

Aarnimetsä cup on matsaajien oma Suomen mestaruus, joka koostuu useista osakilpailuista vuodessa. Jotkut osakilpailuista saattaa olla keskiaikaseuran tapahtumissa.
Vuonna 2015 cupin osallistumismaksu on 5€.  Hämeenlinnan ja Nuijasodan osakilpailuja varten ei tarvitse maksaa osallistumismaksua cupista, sillä kulut hoidetaan tapahtumien omista tapahtumamaksuista.
Turnauksissa vedetään 90 minuutin bear pit, eli turnaus jossa voittaja jää kentälle ja hävinnyt siirtyy jonon hännille, jonossa etummainen tulee taistelemaan voittanutta. Jokaisesta voitosta tulee yksi piste, tasapeleissä molemmat lasketaan hävinneiksi ja he siirtyvät jonoon.
Taukoja saa pitää niin paljon kuin haluaa.

Jokaisen osakilpailun voittaja saa 100 cup-pistettä, muut saavat pisteitä prosenttimäärän verran, joka on suhteessa kilpailussa saatuun pistemäärään verrattuna voittajan pisteisiin.